Browar Miedziowy 44: Milk Stout
Milk Stout / 4,5% / 14 blg
Choć w trakcie mojej dwutygodniowej podróż po Pomorzu odwiedziłem aż osiem browarów restauracyjnych i właściwie wszystkie wywarły na mnie pozytywne wrażenie swoimi piwami, to nielicznymi na tyle, bym kupił je w butelkach i obciążał mocno już nadwyrężoną pojemność auta. Jednym z nich, a co więcej jedynym piwem o małej zawartości alkoholu był milk stout z browaru w Świnoujściu. Nieraz już miałem tak, że zachwyciłem się jakimś piwem w browarze, a w butelce okazywało się gorszą wersją siebie, więc podchodzę ostrożnie, ale i z nadzieją.
Butelka nieco mniej imponująca niż kran w browarze, ale w dalszym ciągu: to bardzo dobry milk stout, który przewyższa niejedną typowo kraftową interpretację, a powstał w mało znanym browarze restauracyjnym w kącie kraju. Miło było go wypić.
Komentarze
Prześlij komentarz