Porterhouse: Up & At 'Em
Kontynuuję penetrację irlandzkiej sceny piwowarstwa rzemieślniczego, tym razem po raz pierwszy stykając się z Porterhouse Brew Co., browarem z Dublinu założonym w 1996 jako brewpub (już cztery lata później przeniósł produkcję do większego, normalnego browaru). To jeden z najpopularniejszych twórców piwa na wyspie, daleki od mikrobrowaru: swoje mówi fakt, że posiadają nawet pub firmowy w Nowym Jorku. Sprawdzam ich formę w piwach o przynajmniej częściowo irlandzkiej proweniencji: na początek dość mocny stout z dodatkiem kawy wysokiej jakości z Salwadoru.
W pełni satysfakcjonujący stout kawowy, choć brakuje mu jakiegoś błysku do wybitności, a nawet przedsionka wybitności. Ot, bardzo dobre piwo, które nie zmienia świata i nie wnosi za wiele do tematu, ale fajnie, że istnieje.
7.0/10
Komentarze
Prześlij komentarz